Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо се счупи, но какво? 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо се счупи, но какво? 156 2.4 JTD

Привет на всички съфорумници.
    Проблема е следния,преди няколко дни на връщане от морето ми направи впечатление,че нещо почуква при пускане на съединителя,рекох си сигурно е тампон на двигателя,както и да е прибрахме се благополучко.На следващия ден обаче скоростите взеха да влизат малко по-трудно като ми направи впечатление,че първа като вкарвам се усеща леко дръпване все едно без съединител искам да вкарвам,а задната пък ми хръцна като я включих.Викам си май не е тампон.Ден трети бе фатален.Паля колата и се чува тракане от съединителя или аз така ди мисля натискан пускам го все си трака.Реших въпреки всичко да включа на скорост,включва без проблем както преди с двата пръста,но пускам съединителя нещо чатка и не тръгва.

Днес ще смъкваме кутията,но от какво мислите,че може да е каре,кутия или съединител-като симптоми от тракащо каре не съм имал,проблем със скоростите също.

Май забравих да спомена автомобила.Алфа 156 2,4 Жтд 136 коня
    Last edited by sotko80; d.m.y г., 23:57.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Най-вероятно си е заминал лагера !

Comment

Ми дано да е той ама от един лагер толкоз страшно ли става чак да не потегля колата.

Comment

Според мен се е скъсала главината с шлиците от феродовия диск.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от sotko80 Покажи съобщение
          Привет на всички съфорумници.
          Проблема е следния,преди няколко дни на връщане от морето ми направи впечатление,че нещо почуква при пускане на съединителя,рекох си сигурно е тампон на двигателя,както и да е прибрахме се благополучко.На следващия ден обаче скоростите взеха да влизат малко по-трудно като ми направи впечатление,че първа като вкарвам се усеща леко дръпване все едно без съединител искам да вкарвам,а задната пък ми хръцна като я включих.Викам си май не е тампон.Ден трети бе фатален.Паля колата и се чува тракане от съединителя или аз така ди мисля натискан пускам го все си трака.Реших въпреки всичко да включа на скорост,включва без проблем както преди с двата пръста,но пускам съединителя нещо чатка и не тръгва.

Днес ще смъкваме кутията,но от какво мислите,че може да е каре,кутия или съединител-като симптоми от тракащо каре не съм имал,проблем със скоростите също.

Май забравих да спомена автомобила.Алфа 156 2,4 Жтд 136 коня
          Съединител на 200 процента,смени си всичко комплект за да минеш с едно разглобяване.
          sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
            Съединител на 200 процента,смени си всичко комплект за да минеш с едно разглобяване.
            Градски , а на бас на по бира, че не е !
            Аз залагам на маховик. Като свалиш кутията и съединителя барабар с полвината маховик ще се сулнат на земята

Comment

дано помогна,при мен съединителя стана необичайно мек,но колата си вървеше нормално.включва,не преплъзва,не хъркат скорости.слад 2 дни се връщам от ямбол и на слизане от една детелина трудно включи от4 на 3.опитах на 2 но не успях изобщо да изкарам лоста от 3та.оставих я на 3та щото знам че с вандализам не се борави,особено със скоростна кутия и след като се престройх в посока ст.загора,ускорих и се опитах да включа 4та.с два опита стана,пробвах да включа на пета не ще не можах въобще да изкарам лоста от 4та.до ст.загора много нежно е внимателно без да спирам си пристигнах на 4та.
              преди да сваля кутията махнах гуменото капаче,там където влиза маркучето за лагер-помпата и докато брата натискаше съединителят,видях че лагер-помпата въобще не помръдва.
              свалих кутията с триста зора,купих нова помпа 170лв и заспа играта.
              brava 1.4 sx
              alfa 156 1.8

Comment

Така момчета извинявам се за късния отговор по казуса,но ме пратиха в командировка и чак тази вечер смъкнахме кутията.Ситуацията е следната,скоростната кутия е перфект,МАХОВИКА е ПЕРФЕКТ ,но бая му треперих да не е той ,но проблема е от феродовия диск,не са виждат остатъци от шлеците загладили са се яко станал е центробежен явно .Та следва закупуването на нов комплект съединител и обратно с мъките.Е може ли такова нещо да смъкваш цялото магаре една тенджура с болтове се напълни не е човешко направо.

Comment

Така момчета извинявам се за късния отговор по казуса,но ме пратиха в командировка и чак тази вечер смъкнахме кутията.Ситуацията е следната,скоростната кутия е перфект,МАХОВИКА е ПЕРФЕКТ ,но бая му треперих да не е той ,но проблема е от феродовия диск,не са виждат остатъци от шлеците загладили са се яко станал е центробежен явно .Та следва закупуването на нов комплект съединител и обратно с мъките.Е може ли такова нещо да смъкваш цялото магаре една тенджура с болтове се напълни не е човешко направо.
                  Май има и по-лесен вариант, ама малко хора го знаят.
                  Иначе ... трябва да ни е гадно, за да усетим мъката и да обикнем още повече марката
                  Важното е, че си спестил маховика
                  sigpic

Comment

кой е по-лесния сподели го та занапред да се знае.
                    Last edited by sotko80; d.m.y г., 14:14.

Comment

кой е по-лесния сподели го та занапред да се знае.
                      В всеизвестните сервизи на форума го знаят, аз не се занимавам с ремонти, но съм виждал разглобена 147-ца, на коята сменяха съединител, а магарето си беше на място.
                      Не съм сигурен дали някой ще ти каже там, все пак си изкарват хляба с това
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                        В всеизвестните сервизи на форума го знаят, .......Не съм сигурен дали някой ще ти каже там, все пак си изкарват хляба с това
                        Ти се майтапиш...........Не са такива злобари,че да се хилят ,когато някой се мъчи.
                        А има и поговорка - " .....кучето да е станало касапин"
                        Хляб има за всички,номера е да го изкарваш без много мъки.
                        Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                          Ти се майтапиш...........Не са такива злобари,че да се хилят ,когато някой се мъчи.
                          А има и поговорка - " .....кучето да е станало касапин"
                          Хляб има за всички,номера е да го изкарваш без много мъки.
                          Кой е казал, че са злобари или нещо подобно?
                          Ясно с хляба, ама ти имаш ли толкова инструмент колкото тях, подемник и т.н.? Нямаш, а имаш паркинг пред блока, 2 тухли и няколко съседа кибици, които освен ЗАЗ и Москвич не са виждали друго. Не е толкова лесно да направиш нещо като другите
                          Ако беше така ... кучето да е станал касапин.

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                            В всеизвестните сервизи на форума го знаят, аз не се занимавам с ремонти, но съм виждал разглобена 147-ца, на коята сменяха съединител, а магарето си беше на място.
                            Не съм сигурен дали някой ще ти каже там, все пак си изкарват хляба с това
                            Ами това ще е интересно да се разбере как става предвид,че от ботуша на купето до скоростната кутия има не повече от 3 до 5см разстояние няма начин да се издърпа кутията и да се извади съединителя(или аз поне така си мисля),дори колега от форума беше попаднал на майстор който и климатичната система искаше да му сваля за да смени съединителя.

P.S-След като с мой приятел заедно свалихме кутията и знам кво разглабяне падна не мисля,че има вариант без сваляне на магарето .
                            Last edited by sotko80; d.m.y г., 09:43.

Comment

Ами това ще е интересно да се разбере как става предвид,че от ботуша на купето до скоростната кутия има не повече от 3 до 5см разстояние няма начин да се издърпа кутията и да се извади съединителя(или аз поне така си мисля),дори колега от форума беше попаднал на майстор който и климатичната система искаше да му сваля за да смени съединителя.

P.S-След като с мой приятел заедно свалихме кутията и знам кво разглабяне падна не мисля,че има вариант без сваляне на магарето .
                              Вади се колега но ти трябват подходящите хидравлики да можеш да местиш мотора и кутията на където си искаш
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X